Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt steeds belangrijker voor bedrijven en verdient de aandacht en investering van bedrijven.
Een belangrijke reden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen als bedrijf is dat consumenten steeds kritischer worden op bedrijven waar zij producten kopen, het gevolg hiervan is dat zij ook meer aandacht besteden aan de duurzaamheid van bedrijven. Daarnaast is verantwoord ondernemen ook steeds belangrijker geworden in de samenleving doordat fossiele brandstoffen dreigen op te raken.

Vandaag de dag zijn bedrijven extreem afhankelijk van fossiele brandstoffen om energie op te wekken. De productie van deze energie is een extreme belasting op het milieu, dit komt door de vrije radicalen als CO2 die tijdens het productieproces vrijkomen. Deze energie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt zoals brandstof voor voertuigen en elektriciteit.
Om het milieu te helpen kunnen bedrijven gebruik maken van duurzame energie, een gemakkelijk toepasbare vorm is door middel van zonnepanelen energie op te wekken voor het bedrijf.

Zonlicht is namelijk een onuitputtelijke bron die gemakkelijk gebruikt kan worden om energie te produceren voor bedrijven doormiddel van zonnepanelen. Door zonnepanelen te gebruiken als energiebron voor het bedrijf zal er minder energie nodig zijn afkomstig van fossiele brandstoffen, hierdoor wordt het milieu niet zwaar belast met vrije radicalen.
Zonnepanelen bestaan voornamelijk uit silicium, dit is het hoofdbestanddeel van zand. Aangezien zand één van de meest voorkomende grondstoffen op aarde is zal hier geen tekort van ontstaan. Zonnepanelen zijn dus een milieuvriendelijk product waarmee u energie op kunt wekken.